Vocal Coaching

Vocal Coaching voor beroepssprekers, -zangers en -acteurs

Naast haar werk als zangeres en lerares, verzorgt Birgit vocal coaching voor beroepssprekers, -zangers en -acteurs. Birgit heeft ruime ervaring in het geven van individuele coaching en het leiden van workshops en masterclasses (o.a. aan het Rotterdams Codarts Conservatorium).

Voor Birgit is muziek communicatie van hart tot hart. Ze is allround vocal coach en legt zich in het bijzonder toe op de interpretatie en (non)verbale communicatie.
Daarnaast is techniektraining voor mensen met een stemprobleem (al of niet na een operatie aan het stemapparaat) een van de specialismen van Birgit. Daartoe werkt zij samen met dr. Bas Heijnen (klinisch logopedist laryngologie en wetenschappelijk onderzoeker) van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) te Leiden. Birgit werkt ook regelmatig samen met Ariënne Holla (psychosomatisch fysiotherapeut).

De coaching van zangers wordt op gitaar begeleid door Bart van Oort. Bart studeerde aan het conservatorium van de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht (HKU) en behaalde in 2003 zijn Master of Arts in Sound Design.

Coaching voor singer-songwriters

Samen met Alex Akela werkt Birgit ook met singer-songwriters. Denk daarbij naast het trainen van gitaar- en zangtechniek ook aan het verder ontwikkelen en uitdiepen van vaardigheden rondom componeren, arrangeren, tekstschrijven en -interpreteren.

Opleiding en ondergrond

Birgit studeerde in juni 1992 af aan de Pedagogische Hogeschool te Eindhoven en is sindsdien als lerares werkzaam in het Jenaplan-basisonderwijs.
Na het behalen van staatsexamens muziektheorie aan de Schumann Academie, vervolgde Birgit haar studie aan de afdeling jazz-, pop- en wereldmuziek van het Rotterdams Codarts Conservatorium met als hoofdvak zang.
Al tijdens haar studie was Birgit werkzaam als zangpedagoge, onder andere aan de muziekschool van het Centrum voor de Kunsten te Eindhoven.
In oktober 2001 behaalde zij haar getuigschrift voor Estill Voice Training System (level 1&2). In december 2003 studeerde Birgit succesvol af aan het Rotterdams Conservatorium.

Birgit volgt ontwikkelingen op de voet en wisselt informatie uit met vakgenoten en stemspecialisten. Ze heeft visie en draagt deze actief uit. Zo publiceerde zij met dr. B.J. Heijnen het artikel “Overdracht tijdens logopedische therapie bij volwassenen” in Logopedie en Foniatrie (vakblad voor K.N.O.-artsen en logopedisten).
Birgit volgde en volgt trainingen op het gebied van coaching en begeleiding.

Voor meer informatie over coaching, workshops en masterclasses kun je mailen naar (Please enable JavaScript to view this email address)

foto © Cees van de Ven